Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

48 ώρες

Παρένθεση: Γράφω το post τρώγωντας παγωτό. Ενα από τα καλά της Σουηδίας είναι ότι μπορείς να τρως το παγωτό με την ησυχία σου, χωρίς να ανησυχείς ότι θα λιώσει αν δεν το βάλεις στην κατάψυξη..

48 ωρες..
48 κρίσιμες ώρες..
βασανιστικές και συγχρόνως σημαντικές.

Προς απογοήτευση των οπαδών του X-factor το post δεν αναφέρεται στο ομώνυμο συγκρότημα.
Αναφέρομαι στον κανόνα των 48 ωρών
Και εξηγώ:

Οταν ένα αγόρι και ένα κορίτσι βρεθούν σε μια κατάσταση η οποία μπορεί να οδηγήσει κάπου, όταν βιώσουν έστω και μια στιγμή δυνητικά μαγική, και στο μυαλό του ενός στριφογυρίσει το ερώτημα ''τι θα γίνει αν τολμήσω να κάνω εγώ την πρώτη κίνηση?'' τότε αρχίζει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος.
Τότε έχεις 48 ώρες για να ΚΑΝΕΙΣ την πρώτη κίνηση, και να δείξεις στον άλλο αυτό που νιώθεις. Να ξεκαθαρίσεις τις προθέσεις σου.
Αν δεν το κάνεις, αν απλά συνεχίσεις να κρύβεις από τον άλλο αυτή την άτιμη σκέψη που ήρθε στο μιαλό σου, με το τέλος των 48 ωρών εισέρχεσαι σε ένα χώρο που λέγεται ''friend zone''
Και αν μπεις στο ''friend zone'' τα πράγματα είναι δύσκολα.. Σκοτεινά..
Πολύ δύσκολα θα μπορέσεις να βγεις από εκεί και να διεκδικήσεις κάτι περισσότερο. Θα έχεις κερδίσει μια φιλία, που καταντάει βασανιστική, αφού η άτιμη σκέψη ακόμη στριφογυρίζει στο μυαλό σου, όμως πλέον τα χέρια σου είναι δεμένα! Σε βλέπει σαν ένα καλό φίλο. Σαν μια καλή της φίλη μάλλον..Σε λίγο θα σου μιλά για τα αγόρια που της αρέσουν!

Στην ιστορία της ανθρωπότητας πολύ λίγοι είναι αυτοί που κατάφεραν να βγούν από το ''friend zone'' και αυτό ίσως να το πέτυχαν με τη βοήθεια ανώτερων δυνάμεων που κατα πάσα πιθανότητα δεν ασχολούνταν με το θέμα διότι είχαν άλλα, μεγαλύτερα συμφέροντα όταν κινούσαν το σύμπαν προς εκείνη την κατεύθυνση.
Γειά σου συγκάτοικε που τα κατάφερες! (αλλά το χαράμισες μετά!)

Παράδειγμα: (εντελώς τυχαίο και χωρίς καμιά σχέση με την πραγματικότητα)

Είσαι erasmus στη Σουηδία, και σου λένε ότι πρέπει να ασκηθείς για 2 μέρες στο νοσοκομείο του Halmstad, μια μικρή πόλη, λίγο πιο βόρεια. Σου βρίσκουν μάλιστα δωμάτιο στο νοσοκομείο για να κοιμηθείς τις 2 νύχτες που θα είσαι εκεί. Το κάνεις.
Προτού φύγεις από εκεί, έρχεται η γαλλίδα συνerasmitisa που έχει σειρά να ασκηθεί, και ανακαλύπτει ότι η μικρή πόλη είναι υπερβολικά ερημική, και το δωμάτιο του νοσοκομείου αρκετά spooky για να μείνει κανείς μόνος του. Οπότε σου ζητά να μείνεις μαζί της.
Το κάνεις.
Ετσι κι αλλιώς, εντελώς τυχαία (δεν μου αρέσει αυτή η λέξη.. όλα είναι θέμα συγκυριών) το δωμάτιο της έχει 2 κρεβάτια.

Για να μην τα πολυλογώ, ετοιμάζεις τη δικαιολογία που θα πεις αν ανακαλύψουν ότι απουσίαζες από το κανονικό νοσοκομείο στο Μalmö, περνάς μια ωραία μέρα με την Ι., κολυμπάς στην ΠΑΓΩΜΕΝΗ θάλασσα παρόλο που δεν έχεις μαγιώ (άντεξα μόλις 3 λεπτά, αν έμενα κι άλλο θα πάγωνε το αίμα μου), και τελικά καταλήγεις στο ίδιο κρεβάτι μαζί της και βλέπετε greys anatomy γιατί είναι το μόνο που έχει στον υπολογιστή της διαθέσιμο.
Κάπου εκεί αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα οι 48 ώρες..

p.s. Αυτή τη φορά δεν μπήκα στο friend zone! Μπορεί να ρίσκαρα λίγο με το χρόνο, αλλά στις 47 ώρες έκανα το καθήκον μου.
Τι κι αν αύριο η Ι. θα δανειστεί το δικό μου ποδήλατο γιατι θα την επισκεφτεί το αγόρι της από τη Γαλλία. Ετσι κι αλλιώς εγω δεν θέλω την Ι. Απλά δεν θέλω να μπω ποτέ ξανά στο ''friend zone''!!

p.s.2 επιτραπέζια πρόταση: Agricola

4 σχόλια:

  1. χαχα 48 ώρες για να πάθεις και να μάθεις!;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "κολυμπάς στην ΠΑΓΩΜΕΝΗ θάλασσα παρόλο που δεν έχεις μαγιώ" ...cuzz mou en eliksan oi 48 wres pou tin ora pou se eide opws se eide i mana sou pou se egennise????? ;)

    oso gia to..."στις 47 ώρες έκανα το καθήκον μου", den prokeite kan na rwtisw leptomeries!! :)

    esi den eise giatros ree, eise skyllogiatros!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ανώνυμος cuzz
    εννοείται ότι στη θάλασσα δεν κολύμπησα όπως με είδε η μάνα μου όταν με γέννησε, αλλά φορώντας το τέλειο μποξεράκι που μου αγόρασε η μάμα μου το καλοκαίρι! Απλά ήθελα να τονίσω τον αυθορμητισμό.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πριν αφήσεις ένα σχόλιο σιγουρέψου ότι είναι χρήσιμο διότι:
1. Θα το διαβάσουν και άλλοι
2. Μπορεί να μείνει εδώ για πάντα
3. Κάποια μέρα ίσως το βρούν αρχαιολόγοι